Minciunile Andreei Marin şi ale soţului Ştefan Bănică Jr.

Jurnaliștii care îi prezintă în situații deloc măgulitoare nu fac decât să dezinformeze / „Am cerut o sumă de bani pentru pozele cu copilul și cu ei am premiat tineri viitori jurnaliști“

Celebrul cuplu a dat primul interviu televizat împreună săptămâna trecută la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Cei doi au povestit ce înseamnă să fii vedetă în România, cât de greu le este și au subliniat câteva momente din viața lor care au apărut în revista noastră, distorsionând complet adevărul. Vedeți aici, în imagini, cum s-au întâmplat lucrurile.

 

 

Săptămâna trecută, Andreea Marin și Ștefan Bănică Junior au fost invitați la o ediție specială a emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3. Cei doi oaspeți de seamă ai talk-show-ului moderat de Mihai Gâdea au tras din toate pozițiile în presa tabloidă și, în general, în acea parte a presei care relatează lucruri care le cad greu la stomac celor doi. Gâdea a fost mai mult pe post de admirator decât de moderator, nemaiprididind cu laudele și complimentele la adresa invitaților săi și foarte frumos din partea lui. În aceste condiții, eclatanții invitați s-au simțit în studioul Sintezei zilei ca peștele în apă. Andreea a și spus la un moment dat, referindu-se la publicul din platou: „Ăștia-s de partea noastră!“, o exprimare cu o conotație peiorativă evidentă. Însă ăștia nu se aflau în studio pentru că ar fi fost de partea noastră, ci pentru că erau plătiți să fie acolo, indiferent cine ar fi fost invitații. Acum s-a întâmplat să fie – cum s-a exprimat Gâdea – „cel mai cunoscut, celebru cuplu din România“.

 

„Era frumos să ajungem la o discuție civilizată. Noi nu suntem absurzi: dacă ne sună cineva, răspundem“

Andreea Marin și soțul ei au venit la Sinteza zilei ca să se plângă. A fost un lamentațio lung, a cărui idee principală a fost aceea că presa mondenă bate monedă pe faptul că ea ar fi falsă, iar el zgârcit și afemeiat. Pe parcursul emisiunii cei doi n-au dovedit deloc contrariul, adică e greu de spus câți spectatori (din platou) și câți telespectatori s-au convins că, de fapt, ea ar fi autenticitatea în persoană, iar el un tip culant și complet neafemeiat, sau afemeiat doar de femeia care îi este soție, a treia sau a patra. Cei doi au tot insistat că: 1) presa mondenă este o afacere și această afacere se face, cum a spus Andreea, „pe spatele unora ca noi“; și 2) jurnaliștii care îi prezintă în situații deloc măgulitoare nu fac decât să dezinformeze. Cum ar veni, cine e cu noi informează, cine nu e cu noi dezinformează. Însă și invitații lui Gâdea au dezinformat cât au putut în timpul emisiunii, livrând minciuni dintre cele mai convenabile imaginii lor.

 

 

 

Demonizarea presei tabloide și, în special, a celei care publică subiecte de tip paparazzi este cel puțin deplasată în condițiile în care această punere la zid se petrece la o televiziune (Antena 3) ale cărei surori mai mari (Antena 1) sau mai mici (Antena 2) au emisiuni întregi făcute din subiectele care apar în revistele Ciao!, Spy sau ziarul CANCAN. Acces Direct este, în acest sens, o emisiune exemplară, fiind realizată în bună măsură cu subiectele acestor publicații. Săptămâna trecută, spre exemplu, Simona Gherghe l-a sunat pe Dan Bordeianu pe marginea declarației făcută pentru Cancan TV, cum că ar fi homosexual, însă, oricât a încercat Gherghe să îl convingă că revista Spy a scris negru pe alb că este homosexual, Dan a spus că el a înțeles perfect despre ce este vorba acolo, la fel cum și jurnaliștii au înțeles că a fost o glumă, așa cum au și scris în revista Spy. Doar cine nu știe să citească putea înțelege că declarația aceea nu era o glumă. Iată însă cum Antena 1, sora mai mare și mai tabloidă a Antenei 3, s-a înfruptat din greu dintr-un subiect luat din presa pe care, la invitația lui Gâdea, Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. au demonizat-o mai abitir ca niciodată. Deci, practic o emisiune TV condamna munca unor oameni de pe urma cărora, iată!, trăiesc mulți dintre colegii lor din aceelași trust. Că munca aceasta este, de multe ori, un chin pentru vedete ca Marin și Bănică Jr., asta este o altă poveste, însă moda cultului personalității a trecut, din fericire.

 

Nu e toată trupa lui Bănică Jr. în poze !!!


 

Andreea Marin și Ștefan Bănică Junior au dreptul, desigur, la o viață privată dincolo de ochii presei, însă, în emisiunea lui Gâdea au dovedit că au dreptul și la ipocrizie. Nu au vrut ca fetița să le fie fotografiată și să apară în presă, dar, atunci când li s-a oferit o sumă de bani, au acceptat ca Violeta să apară, fără bandă neagră pe ochi, pe prima pagină a unei reviste. Suma încasată pe acea ședință foto ei spun că au donat-o ca premiu pentru tinerii jurnaliști, ceea ce e foarte frumos, doar că e simplu să fii generos pe banii sponsorilor. Să-i credem pe cuvânt, că noi n-am verificat dacă așa s-a întâmplat... Cei doi au relatat momentul în care Andreea, care tocmai născuse, a părăsit Maternitatea Giulești cu nou-născuta Violeta. Imediat au fost înconjurați de blițuri, însă blițurile nu erau doar ale paparazzilor. În realitate, la ieșirea din spital îi aștepta o armată de jurnaliști de la toate publicațiile, căci născuse prima vedetă a României, după Mihaela Rădulescu, iar tatăl copilului era fostul soț al Mihaelei, marele artist Ștefan Bănică Junior. Așadar, era un moment important în istoria țării, pe care ziariștii nu îl puteau rata decât cu riscul de a fi penalizați la salariu. Andreea a povestit că a rugat niște oameni să îi ajute să iasă din curtea spitalului, dar n-a mai povestit și cum unul dintre aceștia, un bodyguard zelos, s-a repezit la un paparazzo urcat pe un gard, i-a dat cu spray paralizant, apoi, pentru că spray-ul nu își atinsese ținta, paznicul a aruncat după el cu un par care l-a nimerit în ureche, i-a rupt cartilagiul, drept urmare ghinionistul paparazzo a ajuns la Spitalul clinic de urgență chirurgie plastică, reparatorie și arsuri de pe Calea Griviței, unde a fost cusut și a primit îngrijirile medicale necesare. A stat bandajat o lună. Iată că nu doar familia Marin-Bănică are de suferit de pe urma paparazzilor, ci și invers.

 

Una dintre minciunile pe care cele două vedete le-au spus în emisiunea lui Gâdea a fost că, după ce s-au urcat în mașină, fiind flancați de o alta, pentru apărare, o mașină cu paparazzi i-a urmărit până acasă, pe drum împingându-i pe linia de tramvai și, astfel, punându-le viața în pericol. Paparazzii Ciao! nici nu s-au atins însă de mașina lor, fiindcă niciodată o mașină de paparazzi nu și-ar permite să riște vreun accident cu subiecții pe care îi au în vizor. Nu s-a întâmplat nici atunci cu Andreea Marin și, de altfel, nu s-a întâmplat niciodată. Mai mult, atunci nu erau doar mașini de paparazzi, erau mașini de la mai toate publicațiile și televiziunile din România.

 

VEZI AICI TOATA EMISIUNEA IN CARE ANDREEA MARIN SI STEFAN BANICA AU VORBIT DESPRE VIATA LOR

 

De cele mai multe ori, Andreea Marin iese cu fetița ei în parc ca să vorbească la telefon


 

Bănică s-a arătat, totuși, rezonabil: după ce a tot repetat că el nu are dialog cu publicațiile de asemenea fel, cărora nu le va acorda niciodată interviuri, a spus, în legătură cu episodul ieșirii fetiței sale pe poarta maternității, că „era frumos să ajungem la o discuție civilizată. Noi nu suntem absurzi: dacă ne sună cineva, răspundem“. Nu este exclus ca subtextul acestei declarații să fie: dacă ne sună cineva și ne face o ofertă avantajoasă, noi răspundem.

 

Bănică a mințit flagrant atunci când a vorbit despre o fotografie care apăruse pe coperta Ciao!, în care el era în tandrețuri cu o blondă creață, cu păr lung, una dintre fetele din grupul vocal care îi asigură spatele vocii lui. Bănică a spus că paparazzii făcuseră, de fapt, o poză de grup, la ieșirea din Sala Palatului, în total vreo șase oameni, pentru ca apoi cadrul cu el și blonda să fie decupat din acea fotografie de grup. Aceasta este o minciună cât concertul de Crăciun al lui Bănică de mare. E drept că fotografia fusese făcută în parcarea de la Sala Palatului, unde cântărețul și blonda s-or fi întâlnit, pentru repetiții, și cu alții, însă în acele fotografii se țineau în brațe doar cei doi. Fotografiile (pe care le republicăm acum) există, în varianta originală, și le putem pune la dispoziție oricui, pentru a fi expertizate cu ajutorul unor specialiști.

 

Andreea Marin a mințit și ea, căci nu se făcea să îl lase pe Bănică singur . A spus că, atunci când iese în parc cu fetița, este fotografiată o zi întreagă (de către paparazzi, se înțelegea) și apoi sunt alese doar pozele în care vorbește ea la telefon, ignorându-și fetița. Adevărul este că există zeci de fotografii cu Andreea Marin vorbind la telefon (parte din ele le vedeți aici), iar ele pot fi puse cap la cap, cu ora exactă la care au fost făcute, iar această recapitulare ar putea fi un exercițiu bun de memorie pentru telefonista Andreea Marin, așa cum vedeți în aceste pagini. Există, de asemenea, și fotografii în care Andreea chiar se ocupă de Violeta atunci când iese cu ea în parc, fotografii pe care le-am publicat, de asemenea (vezi pe www.spy.ro). Numai, că dacă era o situație pozitivă, nu mai avea sens să amintească și de ea, nu-i așa?

 

Pentru că cel mai cunoscut cuplu din România respectă, după propriile spuse, „jurnalismul documentat“, căci, nu-i așa?, „un jurnalist trebuie să fie documentat“, ne-am ocupat noi de documentarea și de arhivarea neadevărurilor pe care cei doi le-au spus la Sinteza zilei.

 

Așa cum am spus la începutul acestui material, Andreea Marin și Ștefan Bănică au ajuns să creadă că jurnaliștii care nu scriu pe placul lor (vezi jurnaliștii de casă gen Cristina Stănculescu sau alții de același nivel) dezinformează, iar cei care le cântă în strună sunt cei care informează corect. Ceea ce au făcut la Sinteza zilei a fost un exercițiu de stilizare a propriului soclu, lăudându-se din toți rărunchii, ajutați, desigur, și de moderator, ca să înțeleagă toată lumea ce oameni deosebiți sunt ei și cum le este stricată reputația atunci când Bănică este fotografiat ținând-o de gât pe vreo blondă sau atunci când Andreea își tratează fetița cu o indiferență strălucitoare. Responsabili pentru reputația lor sunt chiar ei, fiindcă episoadele de tip paparazzi, pe care ei le blamează atât de tare, nu fac decât să îi arate așa cum sunt, nu cum ar vrea ei să fie și chiar cum reușesc să fie prin ședințe foto atent pregătite.

Stirile Cancan.ro