Jerry Jeinfeld si averea de peste 250 milioane de dolari

 

 

Jerome Allen „Jerry“ Seinfeld (63 ani) a ajuns celebru datorită sitcom-ului Seinfeld, creat în 1988 împreună cu Larry David pentru NBC și care la început s-a numit The Seinfeld Chronicles, care însă și-a schimbat denumirea pentru a nu fi confundat cu un alt sitcom, The Marshal Chronicles.

 

 

Acesta din urmă a avut însă o viață scurtă. Seinfeld a ținut timp de zece ani, fiind cel mai de succes sitcom din istoria televiziunii americane.Jerry Seinfeld s-a născut în Brooklyn, New York. Tatăl său, Kalmen Seinfeld, a fost evreu ungur, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a strâns o bogată colecție de glume pe care le-a auzit pe front.

 

 

Mama sa, Betty, născută Hosni, era evreică de origine siriană, ai cărei părinți proveneau din Alepp. După absolvirea Queens College din cadrul City University, New York, Jerry Seinfeld, care devenise deja interesat de stand-up comedy, a încercat o sesiune de open-mic la Catch a Rising Star, care l-a adus la show-ul Rodney Dangerfield de la HBO.

 

 

Următorii ani Seinfeld și i-a petrecut apărând în diverse show-uri de stand-up, ba chiar a prins și un mic rol într-un sitcom, de unde a fost concediat rapid pentru că și-a permis să vină cu glume de acasă, însă abia în 1981 a avut o apariție de mare succes la The Tonight Show cu Johnny Carson și apoi la Late Night cu David Letterman.

 

 

În 1998, Seinfeld a întâlnit-o pe Jessica Sklar, care tocmai se întorsese dintr-o lună de miere de trei săptămâni cu Eric Nederlander, de care a și divorțat rapid, căsătorindu-se cu Seinfeld în anul următor.

 

Cei doi au trei copii, o fetiță și doi băieți. Jerry Seinfeld este bogat. Foarte bogat. Veniturile personale din serialul Seinfeld s-au ridicat în 2004, potrivit revistei Forbes, la 267 milioane de dolari. În 2005 a câștigat 100 milioane, în 2006 – 60 milioane, între iunie 2008 și iunie 2009 a avut venituri de 85 milioane.

 

 

În 2015, aceeași revistă Forbes l-a plasat pe primul loc pe lista celor mai bine plătiți comedianți din lume.Jerry Seinfeld are o obsesie pentru mașinile Porsche. Are 46 de exemplare, dacă nu cumva și-o mai fi luat vreo câteva în timp ce citiți aceste rânduri. Casa în care locuiește familia Seinfeld și terenul de aproape 5 hectare care o împrejmuiește au costat 32 de milioane de dolari. Comediantul a cumpărat-o în 2000 de la nu mai puțin celebrul Billy Joel. Casa se află în Amagansett, Long Island.

 

Este o casă frumoasă și luminoasă. Atunci când s-a pus problema decorării ei, soția a încercat să evite prețiozitățile și pretențiozitățile, motivând că ea și Jerry sunt cele mai puțin formale persoane din lume. Au mizat, așadar, pe cartea simplității. Au mai avut o cabană pentru schi în Telluride, Colorado, dar au vândut-o în urmă cu câțiva ani.

 

Colecția de mașini